👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Wie is dit? -  brugsemetten

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Hans

Initiatiefnemer, voorzitter, gangmaker, all round man,  gekend in Brugge en omstreken en bruisend van energie. Dank zij hem genieten we van een versierde straat en van onvergetelijke straatfeesten.
Zelfs het pensioen brengt niet meer tijd mee maar de Brugse Mettenstraat zou niet kunnen zonder zijn ongeëvenaard organisatietalent. Het Laar blijft zijn keppekindje.

Hans uit nummer 19

Francky

Waarnemend voorzitter van de vergaderingen als Hans er niet bij kan zijn, enthousiast wijnkenner, wijnliefhebber en leverancier van de beste witte en rode wijn voor onze straatgebeurens en verantwoordelijk voor de aan bar gerelateerde voorzieningen.
Voor koffie, bar, glazen enzovoort, moet je dus wel bij Francky zijn.

Francky uit nummer 20

Annelies

Enthousiaste mama die zowat alles aankan. Secretaresse die alles in de gaten houdt, opvolgt en maakt dat er niets vergeten wordt. Zelfs een visput voor de kindjes wordt dankzij haar een hoogtepunt voor de kleinste buren. Onmisbaar in onze straat!
Multitasking heeft zij uitgevonden. De vergadering is nog maar afgesloten en de mail is al onderweg naar de aanwezigen van het onvolprezen comité.

Annelies uit nummer 24

Kathy

Sympathieke uitbaatster van boekhandel Flupke in de Moerkerksesteenweg 28. ALLEN DAARHEEN ! Zij verkoopt met de glimlach de kaarten voor de BBQ en je krijgt er nog een bon voor een gratis aperitief bovenop. Dank zij Kathy kunnen ook de jongste bewoners genieten van het door haar gesponsorde reuzegrote springkasteel! Merci Kathy!!!
Nu heeft Kathy ook de kans gekregen om POSTPUNT te worden en vanaf half maart 2016 wordt dit een extra 'place 2 b'.

Kathy van boekhandel Flupke Moerkerksesteenweg 28

Peter

Omdat hij alles weet over boekhouding werd hij tot penningmeester uitverkozen. Dank zij zijn, tot op de cent kloppende, rekening kunnen wij ons iets meer veroorloven om het straatfeest tot een betaalbaar eet- en drankfestijn door iedere bewoner te laten meegenieten.
Altijd aanwezig voor verkoop van bonnen en afleveren van een rekening die klopt van begin tot einde.

Peter uit nummer 22

Luc

Ons aller Luc! In stilte altijd bezige ongezien handige harry. Podium opstellen is zijn specialiteit, tenten installeren een aangeboren handigheid, kortom onmisbaar voor technische aangelegenheden, leverancier van materiaal zodat alles van een leien dakje verloopt. Onmisbaar in de Brugse Mettenstraat!

Anne

Eindelijk is Anne aan de beurt. Het straatfeest ligt haar héél nauw aan het hart. Zij is wekenlang bezig met voorbereiden opdat het straatfeest weer het vorige zou kunnen overtreffen. Laat haar slapen ervoor, maakt DE vlag van onze straat, bakt DE taart in samenwerking met Els, brengt met haar aanstekeleijke lach iedereen in de gepaste stemming en springt overal altijd onvermoeibaar bij om alles van een leien dakje te laten lopen.

Anne uit nummer 17

Mike

Samen met Anne een onmisbaar koppel! Weet raad, is altijd aanwezig en de man van logistieke bijstand met materiaalkennis en vooral ook bezitter van reddend materiaal bij braak of problemen.

Jacqueline en Fernanda

Jacqueline (links) en Fernanda (rechts): enthousiaste medebezielers van het straatgebeuren. Dank zij hun inzet en ook die van Annelies, hebben we een heerlijk aperitief, worden tafels gedekt, worden de drankbonnetjes voorzien van de stempel met het Brugse Mettenlogo, gebeuren nog zoveel onmisbare dingen en vooral, het dessertbuffet met de koffie wordt door hen in goede banen geleid.

Jacqueline uit nummer 18 Fernanda uit nummer 15

Tim en Bent

Tim, jongst bijgekomen enthousiaste brugsemetter. Handig,  altijd klaar om in zijn materiaal te zoeken naar een oplossing en er dan 1 te vinden ook. Dus ook een verzekering voor de toekomst van de Brugse Mettenstraat en ons jaarlijks feestgebeuren.

Caroline, Didier, Els en Ann

Van links naar rechts zijn dit eveneens (zoals iedereen) enthousiaste Brugse Mettenbewoners: Caroline is erbij samen met haar man Rik die het tappen in onze biertent, samen met Daniël, maakt dat ons straatfeest erin slaagt om een festijn voor biergenieters te geven waar menig caféuitbater jaloers op zou zijn. Didier heeft de straat ingeruild voor 'de mote' en is daar nu drjvend organisator voor hun buurtfeest. Els kijkt op elk straatgebeuren,als diëtiste, oogluikend toe op al die genietende boergondiërs en helpt zoals iedereen mee aan het welslagen van ons feest. Ann helpt mee met alle vrouwelijke aangelegenheden en laat iedereen genieten van haar aanstekelijke lach.

Caroline, Guy, Els en Ann

Caroline en Rik

Caroline en Rik dragen zoals iedereen enthousiast hun onmisbaar steentje bij. Rik, als directeur van "de Werf", heeft ons al enkele keren uit de nood kunnen helpen met tenten en stoelen. Terwijl Caroline ons hartelijk welkom heette op de laatste vergadering voor de receptie van 1 februari 2009. Ik kon het niet laten nog enkele prachtige fotos van Berber, Wannes en Sien erbij te plaatsen omdat die herinneringen meebrengen.

Caroline uit nummer 21 Rik van

Caroline en Guy

Hebben uiteindelijk en spijtig genoeg gekozen om naar een andere gemeente te verhuizen (waar tot nu toe nog geen straatfeesten zijn maar waar wij vermoeden dat zij daar verandering zullen in brengen en waar wij dan graag zullen uitgenodigd worden). Alvast bedankt voor de hulp in het verleden en voor de uitnodiging in de toekomst.

Caroline en Guy uit nummer 1

Veerle

Veerle, van de bekendste winkel voor kantoorartikelen, Decorte in de Noordzandstraat, levert de drankbonnetjes en staat hier naast het ,door haar geleverde drukwerk op de affiche. Zij is ook mama van de ontwerpster van het logo van de Brugse Mettenstraat en ze zorgde zelfs voor een stempel met ons logo! Bij ons straatfeest van 2006 was zij ook verantwoordelijk voor het kunstwerk dat door de kinderen gemaakt werd.

Veerle uit nummer 5

Jeannine en Roger

Jeannine en Roger, altijd klaar om te helpen met alles en nog wat. Zij zorgen ervoor dat we verwend worden in de "garage", dat de drank koel bewaard kan worden en dat we zelfs aan verlichting geraken! Het is onmogelijk om op te sommen wat Jeannine en Roger doen om het straatgebeuren te helpen welslagen;

Jeannine en Roger uit nummer 42

Marc P

Marc houdt nauwgezet alles in het oog. De vuilniskar kon niet onder de vlaggetjes die onze straat een feestelijk tintje geven en Marc greep onmiddellijk in. Het podium was een aantrekkelijke maar gevaarlijke speelplaats en Marc zag dat dit niet de bedoeling was. Marc, altijd klaar om op ieder moment, de handen uit de mouwen te steken.

Marc uit nummer 38

Marc G

Marc is er graag bij en komt de vergaderingen zoveel als mogelijk bijwonen. Door omstandigheden was het voor hem niet mogelijk om altijd mee te genieten van de feestelijkheden. In onderwijskringen is hij bezig met naam te maken, misschien zelfs geschiedenis te schrijven maar in onze straat kennen wij hem vooral als de altijd goedgezinde sportieve fietser.
Ongeëvenaard regisseur van het wagenspel en waarvan we voor ons buurtfeest van 27 augustus 2017 eens te meer een verrassing mogen  verwachten.

Marc uit nummer 11

Isabelle

Isabelle doet altijd het mogelijke om naar de vergaderingen te komen, wat als werkende mama niet altijd vanzelfsprekend is. Hoewel heel het gezin  geniet van de straatfeesten, hebben zij nog geen enkel straatfeest van begin tot einde kunnen meemaken. Bij gebrek aan tafels, 1 adres en zij weten lekker ijs te bezorgen voor het altijd onovertroffen dessertbuffet.

Isabelle uit nummer 41

Alfonso

Muzikant en componist in hart en nieren,met Italiaanse roots, die er bij kon zijn en al direct de dorstigen wilde laven door de verkoop van drankbonnetjes in goede banen te leiden. Hij kon rekenen op de medewerking van heel wat, awelja, medewerkers hé.
Alfonso is al enige tijd verhuisd maar een muzikant blijft muzikant. Als wij er ooit in slagen om met 1 van zijn vrienden uit de Marcus Laureinstraat een optreden te krijgen, dan zullen we enthousiast genieten van een onvolprezen artiest.

Alfonso

Ellen en Karel

Van links naar rechts zie je de mensen die het in de toekomst  waar zullen maken. Karel (links) en Ellen (midden) waren door het enthousiasme van Annelies (rechts) al even geïnteresseerd aangetrokken tot wat er gebeurde op 29 augustus 2008. Druk beroepsleven is geen belemmering om met de 2 zoontjes graag mee te genieten van het jaarlijkse burenmoment.
 

Ellen, Annelies en Karel

Roland

Tenslotte ikzelf. Fotografie is mijn liefhebberij maar de interesse beperkt zich niet tot dit gebied alleen. Het blijft een uitdaging om het straatgebeuren muzikaal te ondersteunen en genietbaar te maken voor jong en oud. Muziek verzacht de zeden, maakt het samenwerken des te aangenamer en doet de tijd vergeten. De website waar stad  Brugge en dan vooral Johan Desender alle mogelijkheden op een schaaltje aanbiedt, ligt mij nauw aan het hart maar  raad en daad zijn altijd welkom. Mijn enige raad: geniet van wat je aangeboden wordt want , behalve op internet, krijg je geen tweede kans!

Roland uit nummer 23

Wie doet wat............

De medewerkers aan het allereerste straatfeest van 11 augustus 2006

Medewerkers straatfeest 11 augustus 2